Thema 2023

De 35e (!) editie van netwerkbeurs Contacta vondt op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 november plaats in de Zeelandhallen in Goes. LMG strategie+creatie, sinds 2010 organisator van de beurs, maakt het thema voor 2023 bekend: Voorsprong door vitaliteit.

Thema 2023

Bedrijven die vitaliteit voor hun werknemers en vitaliteit op de werkvloer hoog in het vaandel hebben staan, kunnen aanzienlijke voordelen behalen ten opzichte van hun concurrenten. Daarom kiest LMG dit thema om beursbezoekers en standhouders te inspireren.

Gelukkiger
Bedrijven met oog voor vitaliteit zetten zich in voor het welzijn van hun medewerkers. Dat komt niet alleen de prestaties en productiviteit ten goede, het bevordert ook een positieve werksfeer en de betrokkenheid bij het bedrijf. “Wanneer je investeert in de vitaliteit van werknemers, bijvoorbeeld met gezonde voeding, fitness- of ontspanningsactiviteiten en preventieve gezondheidszorg, verlaagt dit het ziekteverzuim en verhoogt dit de motivatie van werknemers”, legt directeur Perry Kentin van LMG strategie+creatie uit. “Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gezien en zetten zich daardoor meer in voor de organisatie.”

Daarnaast is het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer, zoals het stimuleren van beweging en het aanmoedigen van gezonde eetgewoonten, goed voor het concentratievermogen van medewerkers. En het vermindert stress op de werkvloer. “Dit resulteert in een lager verloop, omdat werknemers zich gelukkiger en gezonder voelen.”

Bovendien hebben bedrijven die investeren in vitale werknemers een betere reputatie en hogere klanttevredenheid én zijn aantrekkelijker voor potentiële nieuwe medewerkers. “Het is een investering die zichzelf terugverdient en het bedrijf een voorsprong geeft op concurrenten.”

Cijfers
Het thema komt straks op allerlei manieren terug op de beursvloer. “Natuurlijk leggen we het thema voor aan de bezoekers. ‘Hoe vitaal ben jij? Hoe blijf je vitaal? Hoe vitaal is je bedrijf? Hoe vitaal is Zeeland?’ Verder doelen we met het begrip ‘vitaal’ niet alleen op de persoonlijke gezondheid, maar ook op de cijfers van ondernemingen en het op tijd investeren in vitale branches.”

Lees meer over het thema via de Internetbode 

Ja, ik ontvang graag updates