Ondernemend Tholen presenteert zich voor de derde keer op Contacta

We zijn drie dagen lang aanwezig als ontmoetingspunt. Vorig jaar in de vorm van een succesvol Tholen Paviljoen. Dit jaar verder uitgegroeid tot een Tholen Plein met het Tholen Paviljoen als kloppend hart.

Ondernemend Tholen presenteert zich voor de derde keer op Contacta

Ook dit jaar presenteren tal van ondernemers uit Tholen zich op het Tholen Plein van Contacta met diverse stands, statafels en sprekers. Jack Westdorp van Stichting Tholen Beter Bekend grijpt de beurs graag aan om de gemeente op de kaart te zetten. Niet alleen is de Thoolse aanwezigheid dit jaar groter, ook zijn er meer manieren waarop de ondernemers zich kunnen laten zien.

“De stichting bestaat sinds 2016”, vertelt Jack. “Deze werd destijds opgericht om de recreatie op Tholen meer bekendheid te geven. In 2017 werd dat uitgebreid met de promotie van wonen, ondernemen en werken. Ik ben lid van het marketingteam dat bestaat uit zes personen, onder wie twee beleidsambtenaren, ieder met een eigen expertise. Mijn primaire aandachtsgebieden zijn communicatie en organisatie van events op het gebied van wonen, ondernemen en werk. We worden gevoed vanuit de behoefte van de gemeente én die van de ondernemers. Deze behoeften sluiten vaak goed op elkaar aan. De ondernemers willen zich als een collectief presenteren en daarbij geholpen en ontzorgd worden. Het Tholen Plein tijdens Contacta is een hele goede manier om dit te doen.” Wil jij deelnemen als exposant op het Tholen Plein? Meld je dan hier aan!


Succesvol
Samen met een kleine stuurgroep van ondernemers heeft de stichting gekeken hoe zij zich het beste kunnen profileren op de beurs. “We zijn drie dagen lang aanwezig als ontmoetingspunt. Vorig jaar in de vorm van een succesvol Tholen Paviljoen. Dit jaar verder uitgegroeid tot een Tholen Plein met het Tholen Paviljoen als kloppend hart. Nieuw dit jaar is dat we meer vierkante meters hebben en de manieren waarop ondernemers zich kunnen presenteren zijn uitgebreid. Naast statafels kunnen ondernemers zich ook door middel van een stand laten zien. Het aantal deelnemers is groter dan vorig jaar. We hopen in deze opzet zo’n twintig ondernemers de kans te geven zich te presenteren. Dat kan voor iedereen iets anders betekenen; de één wil graag potentiële klanten werven of bestaande klanten onderhouden, de ander grijpt de beurs aan om in contact te komen met nieuwe werknemers.”

Prikkelen
De gemeente Tholen telt zo’n 2500 bedrijven. “Deze zijn heel divers; zo is de toeristische sector goed vertegenwoordigd, maar ook zijn er veel technische bedrijven en ondernemers die zich bezig houden met duurzaamheid en innovatie. Een flink aantal kampt met openstaande vacatures. Deze willen we op Contacta in the picture spelen. Elke beursdag organiseren we een Tholen borrel van 17.00 tot 19.00 uur met heerlijke Thoolse catering en waarbij spraakmakende Thoolse ondernemers op de zeepkist mogen gaan staan om korte presentaties te doen.” Volgens Jack is de gemeente Tholen heel veelzijdig. “Door z’n eilandenvorm is het er heel overzichtelijk met korte lijntjes tussen overheid en ondernemers. De mix van sectoren is heel interessant en Tholen ligt bovendien heel centraal ten opzichte van grote steden als Breda, Goes, Antwerpen en Rotterdam. Nog te veel mensen zijn niet bekend met de gemeente en wij willen hen graag prikkelen Tholen beter te leren kennen.”

Meer weten? Mail dan naar info@eilandtholen.nl of bel 06-53935773.

Ja, ik ontvang graag updates