Ray Klaassens

Ray Klaasens is bekend als hoofdinstructeur van het TV Programma “Kamp van Koningsbrugge”. Zijn confronterende en tegelijkertijd goudeerlijke stijl zie je terug in zijn inspirerende keynotes en inspiratiesessies.

Ray Klaassens

Ray Klaasens is bekend als hoofdinstructeur van het TV Programma “Kamp van Koningsbrugge”. Zijn confronterende en tegelijkertijd goudeerlijke stijl zie je terug in zijn inspirerende keynotes en inspiratiesessies. Hij draait er niet om heen. Hij houdt toehoorders en deelnemers een spiegel voor om ze vervolgens mee te nemen in de wereld van leiderschap, commitment en eigenaarschap.

Zijn gevleugelde uitspraken “je bent wat je doet” en ‘karakter is wat overblijft als niemand kijkt” komen niet zomaar uit de lucht vallen. Iedereen voelt en ervaart dat Ray spreekt vanuit zijn exclusieve ervaring als leider binnen de Special Forces en deze thema’s zelf als mens doorleeft. Zijn prikkelende stijl zet toehoorders op het puntje van hun stoel en daagt deelnemers uit om het eerlijke gesprek met zichzelf en elkaar te voeren.

Onze achtergrond spreekt boekdelen: leiders binnen de Nederlandse Special Forces. We hebben gewerkt en leidinggegeven in de meest extreme omstandigheden. Het ging over leven of dood, met alleen elkaar, alleen het team, en met een gezamenlijke missie uit te voeren. De kracht van het team was de mens, het enkele individu en de mannen naast ons. Onze enige weg naar succes was met hen, we waren zelf ondergeschikt: “The Men, the Mission and Me”. We wisten als geen ander hoe zuinig we op elkaar moesten zijn en we doorvoelden hoe wederzijds begrip, respect en vertrouwen eruitzagen. Hier was geen formule voor. Wel was het nodig om tijd te nemen om veel samen te doen, om uit te spreken wat we ervoeren, wat we dachten……opdat we samen sterker konden worden. 

De verbinding die hier ontstond werd met elk gesprek krachtiger. Wij gingen door waar anderen stopten. Wij vroegen door waar anderen zwegen. Wij observeerden met ongekende scherpte. We maakten trots, eer en trouw voelbare begrippen door ons ook ernaar te gedragen. We gaven onszelf en er ontstond samen. We waren een team en we vonden elkaar uniek, waardevol.” Met de trainingen, lezingen en workshops van Triangular Group Leadership Centre (TGLC) verbinden we onze ervaringen en inzichten op het gebied van communicatie, samenwerken, mindset en persoonlijk leiderschap binnen de Special Forces met de uitdagingen van onze opdrachtgevers. Helpen zit in ons bloed. Hoe lastig onze uitdagingen ook ooit geweest zijn, verreweg de meeste oplossingen vonden hun essentie in houding, gedrag en communicatie. Als we het niet goed deden, waren de gevolgen soms niet te overzien. Het was van levensbelang om met elkaar te groeien en de lat hoog te leggen.

Aanmelden

Ja, ik ontvang graag updates