Ireen Wüst

Van hardop dromend meisje tot een zeldzaam fenomeen, telkens betoverd door de magie van de vijf ringen. Met gouden medailles op vijf opeenvolgende Olympische Spelen is Ireen Wüst de succesvolste olympiër aller tijden.

Ireen Wüst

Van hardop dromend meisje tot een zeldzaam fenomeen, telkens betoverd door de magie van de vijf ringen. Met gouden medailles op vijf opeenvolgende Olympische Spelen is Ireen Wüst de succesvolste olympiër aller tijden. 

Ze is sociaal, een familiemens, emotioneel, hard, kwetsbaar, verantwoordelijk, liefhebber, een grootheid, gevallen, opgestaan, verlaten, gelauwerd. ‘Ik heb alles meegemaakt in mijn leven als topsporter: als underdog winnen, winnen terwijl je al aan de top staat, een burn-out, een eigen team oprichten, niet winnen terwijl iedereen het verwacht, depressief zijn, winnen als het eigenlijk niet kan, als de – door jezelf en van buitenaf opgelegde – druk het hoogst is. En het omgaan met het grootste verlies: het overlijden van mijn beste maatje.’ Ireen Wüst: haar inspiratieverhaal doet je nadenken.

Aanmelden

Ja, ik ontvang graag updates