Arbeidsmarktuitdagingen oplossen met behulp van taaltraining? Zó doe je dat!

Deze workshop wordt gegeven door Margot Haest en Isabel Timmermans van EBC Taleninstituut

Arbeidsmarktuitdagingen oplossen met behulp van taaltraining? Zó doe je dat!

Een lastige arbeidsmarkt

In vrijwel alle sectoren is het momenteel lastig om goed personeel te krijgen. Arbeidsmigranten, mensen uit Oekraïne en expats bieden vaak een oplossing. Dat betekent dat er veel verschillende talen en culturen binnen een bedrijf samenwerken. Dit kan leiden tot miscommunicatie op de werkvloer, met alle gevolgen van dien. Zoals veiligheidsincidenten, hoog ziekteverzuim en onnodige misverstanden.

Taalonderwijs als oplossing voor jouw bedrijf

Taaltraining kan de oplossing zijn om communicatie op de werkvloer te verbeteren. Arbeidsmigranten en expats voelen zich dan meer betrokken bij de organisatie en in de maatschappij.

Veel bedrijven zijn ook internationaal actief waarbij de beheersing van de (zakelijke) Engelse taal onmisbaar is. Doet jouw bedrijf zaken in Duitsland, Frankrijk of een Spaanstalig land? Succesvol zakendoen gaat samen met de beheersing van de taal en het begrijpen van de cultuur van het land. Je leest het: taal is onmisbaar in het bedrijfsleven. Een taaltraining op maat helpt je bedrijf verder!

Wil je weten hoe andere bedrijven dit aanpakken?

Ben je benieuwd hoe bedrijven zoals Damen, Vogelaar Vredehof, RijkZwaan, LambWeston en H4A al jaren taaltrainingen implementeren in hun bedrijf? Wil je weten wat een zakelijke taaltraining kan opleveren voor jezelf, je collega’s en je bedrijf? Benieuwd welke subsidies voor taaltrainingen er zijn binnen jouw branche? Meld je dan snel aan voor de presentatie van EBC Talen op woensdag 8 november om 18:00 uur in Dome 1! Kun je niet bij de presentatie zijn? Taaltrainers en medewerkers van EBC Talen zijn alle dagen te vinden in stand 504. Tot dan!

Aanmelden

Arbeidsmarktuitdagingen oplossen met behulp van taaltraining? Zó doe je dat!
Organisatie
EBC Taleninstituut
Dag
Woensdag 8 november
Tijd
18:00
Locatie
Dome 1

Ja, ik ontvang graag updates